Nasveti pred montažo

Nasveti serviserjem pred montažo obnovljene diesel tlačilke

Diesel tlačilka
Normalno stanje tlačilke
Nečistoča na diesel tlačilki

Diesel motor je vzdržljiv stroj. Posamezni deli visokotlačne tlačilke za vbrizgavanje goriva in vbrizgalnih šob, ki delujejo pod izredno visokimi pritiski, so zelo natančno in fino obdelani in se hitro izrabijo, če ni dobrega mazanja in če se v gorivu nahajajo majhni, nevidni delci nečistoč.

Z uporabo čistega goriva se boste izognili pogostim okvaram njegovih naprav za vbrizgavanje.

Čistoča goriva je še posebej pomembna pri najnovejših sistemih vbrizgavanja, kjer se vsi deli mažejo z gorivom in dosežejo pritisk preko 1500 bar Voda in kemikalije v gorivu najbolj škodljivo delujejo na te dele, še posebej, če motor dlje časa stoji ( ne obratuje ).

 1. Prosti tek nastaviti pri montaži diesel tlačilke
 2. V vse linijske visokotlačne diesel tlačilke, ki nimajo centralnega mazanja z oljem iz motorja, je potrebno pri montaži na motor v dele regulatorja in tlačilke NALITI PREDPISANO KOLIČINO OLJA.
 3. Po obnovi takšnih tlačilk v našem servisu, v izogib težavam pri transportu, V TLAČILKE NALIVAMO OLJA..
 4. Pri tlačilkah, ki imajo pogon z zobatim jermenom, opraviti KONTROLO NAPETOSTI JERMENA PRI TOPLEM MOTORJU (delovni temperaturi motorja).
 5. Pri traktorjih FIAT ŠTORE 402 in 404 z vgrajenim kompresorjem na zobniški pogon, je MONTAŽI     TLAČILKE na motor potrebno nameniti POSEBNO POZORNOST.Strokovna navodila dobite na servisu.                                                 

V izogib okvaram svetujemo

V izogib ponovnim okvaram vaše visokotlačne diesel tlačilke vam svetujemo:

 • Pred montažo obnovljene ali nove tlačilke oz.vbrizgalnih šob je potrebno OBVEZNO zamenjati čistilec za gorivo ter temeljito pregledati dovod (predčrpalko in dovodne cevi ) in čistočo goriva.
 • Čistilec za gorivo je zelo pomemben člen v sistemu za dovod goriva. Vložek čistilca vedno zamenjajte z novim v časovnem intervalu, ki je odvisen od kvalitete goriva oz.po navodilih proizvajalca.
 • Zamenjava vložka čistilca mora biti strokovno izvedena, paziti  je potrebno na brezhibnost tesnil in na pravilno priključitev cevovoda za gorivo.
 • Iz čistilcev, ki imajo na dnu ohišja pipico, je potrebno občasno izpustiti vodo.
 • Uporabljajte samo originalne oziroma kvalitetne vložke filtrov goriva.
 • Za motorje s periodičnim značajem obratovanja (kombajni, agregati, gradbeni stroji, ladijski ipd.) priporočamo konzerviranje motorja in sistema za vbrizganje v času mirovanja.

Ob polnem upoštevanju navedenih nasvetov oz. opozoril in strokovni montaži diesel tlačilke priznavamo za v našem servisu, obnovljene diesel tlačilke 12 mesčno garancijo za delo in zamenjane rezervne dele.

Zahvaljujemo se vam, ker ste zaupali popravilo diesel tlačilke nam in se za nadaljnje sodelovanje priporočamo vam, vašim prijateljem in poslovnim partnerjem. 

Vaš DIESEL SERVIS JELEN